Kaitseväe Akadeemias alustasid õppetööd 90 uut kadetti

Järva Teataja
Copy
Mente et ense pro patria. Kaitseväe akadeemia Tartus Riiamäel.
Mente et ense pro patria. Kaitseväe akadeemia Tartus Riiamäel. Foto: Margus Ansu

Sel nädalal alustasid Kaitseväe Akadeemias õppetööd 2022. aasta maa-, õhu- ja mereväe põhikursustele immatrikuleeritud 90 uut kadetti.

„Head noored kolleegid! Tere tulemast Eesti tuleviku juhte kasvatavasse kooli. Minu meeskond on teid oodanud ning aitab teil järgneva kolme aasta jooksul kujuneda professionaalseks, vastutustundlikuks ja avara mõttemaailmaga ohvitseriks, kes on alati valmis Eesti sõdurile, kodanikule ja riigile suunda näitama,“ ütles Kaitseväe Akadeemia ülem brigaadikindral Vahur Karus tervituseks uutele kadettidele.

Esimesel nädalal ootab uusi kadette ees administratiivnädal, mille jooksul seavad nad end ühiselamus sisse, saavad kätte oma varustuse ja relvastuse ning osalevad sissejuhatavates infotundides, kus tutvustatakse kadettidele akadeemias kehtivaid õigusakte ja õppetöö korraldust.

Järgmisel nädalal algab aga sissejuhatus erialasse, mille käigus hinnatakse kadettide juhiomadusi, koostöövõimet ning eelnenud sõjalises väljaõppes omandatud teadmisi ja oskusi.

Tänavu oli akadeemia 2022. aasta maa-, mere- ja õhuväe põhikursustele kokku 185 kandidaati ehk konkurents keskmiselt 2,1 inimest ühele õppekohale.

Kaitseväe Akadeemia on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning Kaitseliidule. Akadeemia põhikursusel saab õppida maa-, mere- või õhuväe õppesuunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles