Peame õppima nüüd koroonaga elama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järva Teataja suvereporter Rauno Uusleer lasi sel nädalal teha Järvamaa haiglas COVID-19 viiruse vastu tõhustusdoosi. Eelmisel aastal oli ta saanud kaks doosi ja seejärel jaanuaris haiguse läbi põdenud. Vastutustundliku inimesena soovis ta vastu uut koroonahooaega oma vastupanuvõimet viirusele tugevdada.
Järva Teataja suvereporter Rauno Uusleer lasi sel nädalal teha Järvamaa haiglas COVID-19 viiruse vastu tõhustusdoosi. Eelmisel aastal oli ta saanud kaks doosi ja seejärel jaanuaris haiguse läbi põdenud. Vastutustundliku inimesena soovis ta vastu uut koroonahooaega oma vastupanuvõimet viirusele tugevdada. Foto: Dmitri Kotjuh

Nii nagu kevadel ennustati, nii ka läks: suve teises pooles algas järjekordne koroonalaine ja inimesi haigestub iga päev üha rohkem. Vahe on nüüd üksnes selles, et riik ei saada inimesi massiliselt end testima ning vastutus haiguse ja selle levitamise eest on pandud inimeste endi õlule. Mida ja kuidas siis uuenenud olukorras teha?

Paide perearst Ingrid Alt ütles, et uue koroonalaine taga on suvised reisimised, suurüritused, peod ja ühissöömised. «Viirus ei maga ka suvel ja teeb armutult oma tööd. Peame nüüd olema ise juba sedavõrd targad, saamaks aru, mida tohib ja mida mitte,» lausus ta.

Alt selgitas, et ennekõike on oluline oma tervist jälgida ning külmetushaigustele iseloomulike sümptomite korral või haigestunud inimesega kokkupuutumise järel igal juhul ennast testida. «Antigeenitestid on nüüdseks muutunud tõsiseltvõetavaks, aga neid tuleb teha ikka korralikult juhendi järgi, et tulemus saaks õige,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles