Pillimeeste sõpruskond ei lase traditsioonil hääbuda

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Lembit Saarsalu on viimastel aastatel sageli järvalasi oma esinemisega rõõmustanud. 19. augustil astub ta lavale koos oma vanade sõpradega.
Lembit Saarsalu on viimastel aastatel sageli järvalasi oma esinemisega rõõmustanud. 19. augustil astub ta lavale koos oma vanade sõpradega. Foto: Dmitri Kotjuh

Suvi on kokkutulekute aeg. Kokku saavad koolid, suguvõsad, pered, sõbrad ja tuttavad. Sellel suvel on Järvamaalgi mitmesuguseid kokkutulekuid juba olnud ja veel tulemaski. Augustis saab Järva-Jaanis kokku sõpruskond, kelle pilli järgi vihtus kuuskümmend aastat tagasi tantsu Järvamaa, aga ka kaugema kandi rahvas. Võib vist öelda, et kui sa polnud mõnel toonase Paide rajooni tantsuõhtul JJ64 pillide järgi tantsu löönud, siis polnud sa peol käinudki.

«See on meie poiste, nii palju kui meid järele on jäänud, pikem traditsioon igal aastal koos käia. Vahepeal oli ju koroona, siis me kokku ei saanud ja teeme nüüd seda uhkemalt,» ütleb tunnustatud saksofonist Lembit Saarsalu.

Koos nüüdseks juba taevases bändis mängiva Tõnu Peetsaluga oli Saarsalu üks neist «peasüüdlastest», kelle algatusel pillimeeste punt üleüldse omal ajal kokku tuli. «No kujuta ette, oled maapoiss – ma olen ju Roosna-Allikult pärit –, saad Tallinna muusikakoolist lõputunnistuse kätte, tuled uhke näoga suveks koju käima ja mõtled, mis nüüd edasi. Tahaks midagi teha! Muusikat!» lausub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles