Järva-Jaanis täitus maja suitsuga, kuna pliit ei tõmmanud

Eva Klaas
, reporter
Copy
Päästeauto. Foto on illustratiivne.
Päästeauto. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Eile kell 20.27 teatati häirekeskusele, et Järva-Jaani alevis Pikal tänaval tuleb puidust ühekordse maja aknast, uksest ja korstnast suitsu ning töötab ka suitsuandur.

Kohale sõitnud päästjad tuvastasid suitsu allika, milleks oli pliit, mis ei tõmmanud. Päästjad juhatasid majaperemehe hoonest välja, eemaldasid pliidi alt söed, paigaldasid ventilaatori ning tuulutasid ruumid. Kiirabi vaatas mehe üle, kelle tervisega oli õnneks kõik korras.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et kasutuses olevat ahju, pliiti ja korstent peab igal aastal enne kütteperioodi algust pühkima ja eemaldama sealt pigi ning tahma.

Küttekoldes ei tohi põletada plastikut, kilet, tekstiili ega liimi, lakk- või värvaineid sisaldavaid materjale, näiteks puitplaati, sest see rikub ja lõhub lõõre ning tekitab mürgist suitsu. Ka oma eakatel sugulastel ja naabritel võiks aidata kontrollida üle nende küttekolded.

Võimalusel võiksid naabrid ühel ajal kutsuda korstnapühkija, kes kontrollib ning puhastab küttekoldeid mõlemas kodus korraga. Nii tuleb odavam ja annab kindlustunde, et ka naabritel on küttekolded korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles