Kassid ootavad puhvetisse külla

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paikassi puhvetite päev.
Paikassi puhvetite päev. Foto: Anne Põder

Paide puhvetite päeval avab taas oma õuealal mõnusa ajaviite kohviku hooleta jäetud kassidega tegelev vabatahtlik ühing Paikass. Kogu päeva tulu läheb kiisude raviarvete tasumiseks ning neile igapäevase toidu ja vajalike ravimite hankimiseks.

Paikassi eestvedaja Virge Piisner ütles, et lettidel saab olema maitsev söök ja kaunis käsitöö. "Meile on abikäe ulatanud paljud kohalikud kondiitrid, kes küpsetavad meile müügiks oma parimaid kooke ja pirukaid," lausus ta. Kohapeal valmib ka värskelt grillitud liha ning kuumi- ja külmi jooke. 

Piisner lisas, et traditsiooniks on saanud, et sel päeval on kassitoa uksed kõigile avatud ning kassidega saab mängida ning nende tegemisi jälgida. "Kui mõni kassike peaks külalisele eriliselt hinge pugema, saame arutada ka võimalusi talle uue kodu pakkumise osas," märkis ta.

Päeva tipphetk saab aga olema koomikust näitleja Pille Pürgi etteaste kell 14. Piisner ütles, et Pürg on ise ka loomainimene ning tegeleb koertega. "Tema muhedad jutud ajavad naerma ning teevad tuju heaks," sõnas ta.

Piisner lubas, et kogu puhvetist saadud tulu suunavad nad heategevusse, sest kasside eest on vaja pidevalt hoolitseda ja vabatahtlikkusel põhinev ühing tegutseb üksnes annetustele toetudes.

Paikassi puhvet asub Pärnu tänav 67 hoovis ning see avab uksed kell 12 oodates külalisi kuni kella 15-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles