Esimene koolikell helises kutsekoolis

Tiit Reinberg
Copy

Kui enamik õpilasi saab veel täna, homme ja ülehomme suvevaheaega nautida, siis Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekohas kõlas juba täna hommikul kell üheksa Eesti Vabariigi hümn. Kaks tundi hiljem algas avaaktus Paide õppekohas.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin selgitas õppuritele, et 1. spetember on küll tarkusepäev, mistõttu algab enamikus koolides õppetöö just siis, kuid kutsahariduskeskus alustab uut õppeaastast juba teist aastat esmaspäeval. «Elame ajal, kui iga päev tuleb midagi õppida,» sõnas ta. Oselin pani kõikidele uutele õppijatele südamele, et ta avaaktuse kõrval kõikidega nendega kindlasti kohtuda ka lõpuaktusel, mis tähendab, et õppimist tuleb tõsiselt võtta. «Esmakursuslastele on mul teie emadelt ja isadelt ka üks oluline sõnum edasi öelda: ärge kogu raha kohe esimesel päeval ära kulutage,» naljatles ta.

Oselin oli heaks tujuks ka põhjust, sest Järvamaa kutsehariduskeskuses on õppeaasta alguseks hingekirjas üle 800 õpilase, mida on 200 õpilast rohkem, kui riik on tellinud. Neist kaks kolmandikku õpib Säreveres ja kolmandik Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles