Tänavu on tulekahjus hukkunud üle 20 inimese

Järva Teataja
Copy
Möödunud reedel lahkus meie hulgast tunnustatud spordiajaloolane Kalle Voolaid.
Möödunud reedel lahkus meie hulgast tunnustatud spordiajaloolane Kalle Voolaid. Foto: Madis Veltman

Augusti keskpaiga seisuga on tulekahjus hukkunud juba 23 inimest. Läbivaks probleemiks on traagiliste õnnetuste puhul olnud hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mitte töökorras olek.

Juuli alguses toimus Narva linnas V. Gerassimovi tänaval asuvas kortermajas tulekahju, mille suits levis kõrval- ja ülemistesse korteritesse. Viie minutiga sündmuskohale jõudnud Narva päästekomando päästjad nägid, et kortermaja neljanda korruse aknast oli leek väljas ning hoone trepikoda oli suitsu täis.

“Kaitsevarustuses päästjad sisenesid kahetoalisesse korterisse ukse kaudu ja alustasid võimalike kannatanute otsimisega ja tulekahju kustutamisega,” kirjeldas Ida päästekeskuse valvepressiesindaja Ksenia Vihrina. Päästjad aitasid majast välja suitsuvangi jäänud viis täiskasvanut ja kaks last. Päästetööde käigus leiti korterist elumärkideta mees, kes toodi hoonest välja ja anti üle kiirabile. Meedikutel mehe elu päästa ei õnnestunud.

"Paraku puudus selles korteris suitsu- ja vingugaasiandur. Antud olukorras oleks päästnud ka tavaline andur, mis annab häiresignaali ruumis viibijatele, kuid üldiselt soovitame kasutada nutikaid andureid. Need päästavad teie kodu ka siis, kui te ise seal ei viibi. Nutikas andur edastab signaali häirekeskusele, mis saadab kohe välja patrullekipaaži ja teavitab omanikku ning vajadusel ka Päästeametit," ütles G4Si standardlahenduste divisjoni direktor Tarmo Pärjala.

Hiljuti oli Kehras juhtum, kui nutikas Nublu andur päästiski korteri ja sealsed elanikud halvimast. Nutikas andur edastas tule- ja vingugaasihäire, mille peale reageeris G4Si patrullekipaaž. Paari minuti pärast saadi ka korteri omanikuga ühendust, kes ütles, et kohapeal on tulekahju. Lisaks patrullekipaažile reageeris häirele ka Päästeamet ja kiirabi. Tulekahju oli ühes toas ning korteris viibinud kolm inimest ja koer pääsesid välja. Tulekahju sai alguse pikendusjuhtmest.

Päästeamet juhib tähelepanu, et töökorras suitsuandur aitab anda tulekahjust märku veel selle varajases etapis, hoides ära kurvad tagajärjed. Vihrina paneb inimestele südamele, et nädalavahetusel vanavanemaid külastades tuleks aidata ka neil veenduda, et suitsuandur on oleks töökorras. Samuti tuletab ta meelde kontrollida enda suitsuandurit vähemalt korra kuus. See võib päästa sinu ja lähedaste elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles