Kurjailma festival keskendub toiduüritustele

Järva Teataja
Copy
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Kurjailma festival 3.0 toimub septembrikuu jooksul Järvamaal ja on kokku pandud ajaviitelise olemusega erinevatest üritustest, millest on oodatud osa võtma nii kogukonna liige kui ka kaugemalt tulija. Festivali korraldajad on Järvamaa LEADER tegevusgrupid ja sihtasutus Järvamaa koostöös kõikide maakonna ürituste korraldajatega.

3.septembrist kuni 2.oktoobrini pakutakse Kurjailma festivali raames Järvamaa eri paigus erinevaid meelelahutuslikke üritusi. Festivali avasündmusena on kavas kirjanduslik Muuseumitee mööda maakonna maanteid, kus kümnes projektiga ühinenud muuseumis pakutakse kahe päeva jooksul eriprogramme. Lunastades ühes neist 5 eurose käepaela kestab seiklus kaks päeva. Samuti kutsub festivali avapäeval Kaljusalu talu oma loomaparki ühele isevärki mõnusale kulgemisele koos valge rebase Lumilee ja tema sõpradega.

Järva maakond kannab sel aastal tiitlit Eesti Toidupiirkond 2022, sestap leiab kavast toiduga seotud üritusi: väljasõit erimenüüga Rabarestosse, kuhu saab sööma sõita ainult kanuus või hoidiste valmistamise õppepäeva seltsimajas. Veel on kuu aega kestva ürituste nimekirjas matkapäev, laat, tantsuõhtuid, sportlikke väljakutseid ja kogukonna õpipäevi. Igaüks leiab oma. Kogu festivali kava on näha kodulehel www.kurjailma.ee.

„Meil on väga hea meel toidupiirkonna tiitli üle ja sidusime selle turismihooaega pikendava festivali sama vankri ette." arutleb MTÜ Järva Arengu Partnerid konsultant Sille Pudel. „Toit on kõiki kõnetav teema, vaimustab ja inspireerib, kõik oskavad seda teha ja kõik söövad. Järelikult peaks kõigile sobima."

Festival on ellu kutsutud maakonna turismihooaja pikendusena, et pakkuda külalistele tegevusi ja piirkonnale enese tutvustusvõimalust. Kõik üritused on iseseisvad, kuid kannavad oma märget „Festivali sündmus". Piletimüüki korraldab ja tulu läheb igale ettevõtmise korraldajale.

Esimene Kurjailma festival toimus 2020. aastal 15. septembrist kuni 30. novembrini ja selle käigus korraldati 144 üritust 8000 osalejaga. Teisel aastal kestis festival täpselt ühe kuu, pakuti 17 üritust, milles oma meelt lahutas 5300 osavõtjat. Oma nime on festival saanud rahvatarkusest "Kured läinud, kurjad ilmad, haned läinud, hallad maas, luiged läinud, lumi taga"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles