Õpetajate perekond annab välja omanimelist stipendiumit

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla (vasakul) surus tänulikult Türi põhikooli õpetaja Veiko Valangu kätt, kes võttis vaevaks kooli õpilasi stipendiumiga innustada.
Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla (vasakul) surus tänulikult Türi põhikooli õpetaja Veiko Valangu kätt, kes võttis vaevaks kooli õpilasi stipendiumiga innustada. Foto: Kristo Kivisoo

Eilsel Paide gümnaasiumi avaaktusel allkirjastasid Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla ja Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Veiko Valang koostööleppe, millega perekond Valang annab järgnevad viis aastat koos kooliga välja omanimelist stipendiumi.

Allkirjastatud lepe näeb ette, et perekond Valangute stipendium on mõeldud õpilasele, kelle tegevus, käitumine ja hoiakud on Paide gümnaasiumi õpilasena silmapaistvalt eeskujuks kooli vaimsuse ja väärtuste kandjana. Stipendiumit võib oludest tulenevalt määrata ka mitmele õpilasele. Aga kui sobiv kandidaat puudub, võib rahalise toetuse jätta ka väljaandmata.

Perekond Valangute ja Paide gümnaasiumi stipendium antakse välja kord õppeaasta jooksul kooliaasta lõpuaktusel. Selle saaja(d) otsustab komisjon, kuhu kuuluvad kaks Valangute pere esindajat, kaks kooli õpetajat, kaks kooli juhtkonna esindajat ja kaks õpilasesinduse määratud liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles