Kunstikooli klassid täituvad laste ja noortega

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide kunstikooli klassid ja õpetajad ootavad õpilasi, et uuele õppeaastele vastu minna. Mare Olevi käe all saavad nii lapsed kui täiskasvanud õppida maalimist.
Paide kunstikooli klassid ja õpetajad ootavad õpilasi, et uuele õppeaastele vastu minna. Mare Olevi käe all saavad nii lapsed kui täiskasvanud õppida maalimist. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide kunstikool läheb uuele õppeaastale vastu täis klassikomplektide ja teadmisega, et kõigile kunstihuvilistele on uksed avatud. Senisest enam kohtab majas Paide gümnaasiumi õpilasi, kes saavad sellest õppeaastast võtta valikaineks kunstilabori, ja ukraina lapsi, kes püüavad kunsti kaudu eesti kultuuri paremini sisse elada.

Paide kunstikooli direktor Anneli Suits ütles, et praegu on kunstikooli klassid õpilasi täis ja mõnes vanuseastmes on lausa kolmas paralleelklasski juurde tehtud. «Kokku on meil 11 klassikomplekti üle 120 õpilasega,» täpsustas ta. Kui kunstikooli õppuritele liita juurde huviringides käijad, siis küündib kunstikooli õppurite arv juba üle 200.

Selliste arvudega on Paide kunstikool Suitsu ütlust mööda vaieldamatult üks maakonna suurimaid huvikoole, mis on iga aastaga läinud üha professionaalsemaks ja eri kunstivaldkondi hõlmavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles