Pipi-Liis Siemann: tõepoolest teistmoodi Türi vald

Pipi-Liis Siemann
, Valimisliit Koduvald Türi
Copy
Pipi-Liis Siemann.
Pipi-Liis Siemann. Foto: Dmitri Kotjuh

Ei saa mitte vaiki olla, kuigi olen opositsioonis olles endise vallavanemana püüdnud hoida viisakat joont, aidanud kaasa mõtelda ja vigu märgates teinud ettepanekuid, kuidas saaks paremini. Kauaaegse Türi vallavalitsuse ja hallatavate asutuste juhina olen hoidnud end nüüd nendega suhtlemisel tagaplaanile, andes uutele vallajuhtidele võimaluse end tuttavaks ja omaseks teha ning luua töösuhtes nii olulist usaldust.

Kui vallavanem küll järjest rõõmsamalt naeratab, aga ei küsi ametnikult ega asutuse juhilt, kuidas tal päriselt läheb, ei süvene nende muredesse ega aita leida lahendusi, siis kahjuks ei teki ka meeskonna- ega meie-tunnet. Kui ei süvene, siis ei saa õigel ajal ka sekkuda. Nii ei teadnudki vallavanem näiteks Türi põhikoolis toimuvast väidetavalt suure suveni midagi, seejärel kohtus pehmelt öeldes end segaselt väljendades õpetajatega ja seejärel läks muretult suvepuhkusele.

Vallavanemale on volikogu andnud ülesande olla valla nimel tööandja esindaja. See tähendab, et ta peab tööandjana käituma piisava hoolsusega, andma vajadusel suuniseid ja toetama. Pole võimalik kõrvalt teada, kas näiteks direktor vallandati põhjusega või põhjuseta, kas probleeme varem arutati või ei ja kas ühiselt vastutust kanti või ei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles