Vallajuhid soovivad põllumajandusettevõttega rohkem koostööd teha

Järva Teataja
Copy
Väätsa Agro põldudel on sel juuli esimsel poolel käimas silotegu.
Väätsa Agro põldudel on sel juuli esimsel poolel käimas silotegu. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavanem Ele Enn, abivallavanem Elar Niglas ja valdkonnajuht Mart Järvik kohtusid sellel nädalal Väätsa Agro AS juhatuse liikme ja tegevjuhi Lenno Lingiga, kuulasid põllumajandusettevõtte rõõme ja muresid ning otsustasid teha suuremat koostööd.

Türi valla kodulehel on kirjas, et AS Väätsa Agro kontoris aset leidnud kohtumisel kõneles tegevjuht Lenno Link, et 15 miljonilise investeeringuga on Väätsale Lõõlasse arendatud Põhja-Euroopa suurim, üle 5400 veisega farmikompleks, mis annab tööd sajale inimesele. Töötajaskonnast ligi 30 on välistööjõud, neist enamus Ukrainast, kes elavad Lõõla külas, ettevõttele kuuluvates kortermajades.

Murekohtadena, mida koos vallaga lahendada, tõi Link välja suvised kruusateede tolmamised põllutööde tegemise ajal, rabamatkaliste parkimised maantee ääres, vajadus Türi-Väätsa-Türi bussiliikluse järele ning võimalused koguda annetusi Ukrainasse. „Oleme valmis ka lahendamistesse oma panuse andma. Valmis aitama nii palju kui saame ja sellega, millega saame," märkis ta.

Vallavanem Ele Enn tänas Väätsa Agro AS esindajat Lenno Linki põhjaliku ülevaate ja soovi eest panustada murekohtade lahendamisse. „Teeme kindlasti koostööd, et sajale vallaelanikule tööd andev tootja oleks kaasatud, seda nii valla teede parandamises kui kindlasti ka ukrainlaste abistamises," kinnitas ta. Samuti asutakse välja selgitama parkimisplatsi loomise võimalust vallas asuva külastusterohke Väätsa matkaraja juurde ning bussiliikluse korraldamist Väätsa ja Türi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles