Teeme selgeks: mis on Euribor, mida tähendab selle tõus sinu laenumaksele ja millal intress fikseerida?

Järva Teataja
Copy
Foto: Dreamstime

LHV kutsub kõiki huvilisi osalema tasuta veebiseminaril „Euriborist puust ja punaselt“, kus selgitatakse lihtsate näidetega, mida tähendab laenuklientide jaoks Euribori tõus ning millal tasuks mõelda intressi fikseerimisele.

Intressimäärad on püsinud viimased kümmekond aastat väga madalal, mis on loonud inimestele ettekujutuse, et mõistlik on maksimaalselt palju laenata. Nüüd, kui intressid on tõusuteel ja Euribor juba mõnda aega positiivne, tähendab see aga kodulaenuklientidele ka kasvavaid laenumakseid ja igakuiste kulutuste ülevaatamist.

LHV eraisikute finantseerimise juht Catlin Vatsel kutsub kõiki, kes pangalaenuga kodu ostnud või seda teha kavatsevad, osalema sel neljapäeval kell 15.30 toimuval tasuta veebiseminaril. „Seoses Euribori tõusuga on inimestel tekkinud palju küsimusi oma laenumaksega seonduva kohta. Räägime seminaril lihtsas keeles lahti, kuidas kujuneb laenuintress, mis on Euribor ja kui palju selle tõusu korral laenumakse suureneb, kas ja millal tasuks intressi fikseerimisele mõelda ja muud kasulikku, millele kodulaenuga seoses tähelepanu pöörata võiks,“ ütleb Vatsel.

Veebiseminar toimub neljapäeval, 15. septembril algusega kell 15.30 ning on vaadatav nii Zoom keskkonnas kui LHV Facebook’i lehel. Samuti saab seminari hiljem järgi vaadata. Huvilistel palutakse registreeruda siin.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus ja LHV Kindlustus. Grupi ettevõtetes töötab üle 820 inimese. LHV pangateenuseid kasutab juuli seisuga 354 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 132 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 149 000 klienti. LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 200 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele, mille kaudu jõuavad LHV makseteenused klientideni üle terve maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles