Tõrvaaugus tähistati metsarahvapäeva

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Metsa-ja matkapäeva korraldaja Elor Ilmet (vasakul) tunneb metsa läbi ja lõhki ning oskab sellega seonduvalt põnevaid lugusid pajatada.
Metsa-ja matkapäeva korraldaja Elor Ilmet (vasakul) tunneb metsa läbi ja lõhki ning oskab sellega seonduvalt põnevaid lugusid pajatada. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Türi vallas Tõrvaaugus on metsandust ja matkamist alati oluliseks peetud. Sestap kogunes rahvas täna sinna metsarahvapäeva tähistama.

Septembri kolmas laupäev on läbi aegade olnud metsahoidjate tööle pühendatud päev, mil teist aastat järjest toimub metsarahvapäev. Sel päeval ühendab kogu metsarahvas jõud, et jagada eestimaalastele ainulaadset metsaelamust.

Tõrvaaugu traditsioon korraldada metsa- ja matkapäeva on sedavõrd ammune, et seekord koguneti Rassi külamaja juurde juba 29. korda.

Metsa- ja matkapäev pakkus võimalust osa saada erinevatest metsanduslikest võistlustest, osaleda metsamatkal ning õppida tundma näitusele välja pandud seeni.

Seened olid näituseks kenasti ritta seatud.
Seened olid näituseks kenasti ritta seatud. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Metsapäeva külalisi tervitasid korraldaja Elor Ilmet ja Türi vallavanem Ele Enn.

Osalejaid tuli vaatamata niiskele ja jahedale ilmalt mitmeid kümneid ning pigem tundsid nad end metsa rüpes turvaliselt ja hoituna kui, vihma kätte jäetuna. See on ehe näide, kuidas mets hoiab inimesi, kui inimesed metsa hoiavad.

Matkale minejad kinnitasid veidi keha ja kosutasid end sooja teega.
Matkale minejad kinnitasid veidi keha ja kosutasid end sooja teega. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles