Eesti talendishow ootab veel nädala videovooru osalejaid

Järva Teataja
Copy
Konkursi-festivali "Annetekoda 2021" finaal Alexela kontserimajas.
Konkursi-festivali "Annetekoda 2021" finaal Alexela kontserimajas. Foto: Eero Vabamägi

Täpselt nädala - vaid 26. septembrini ootab Eesti talendishow osavõtjaid selle aasta suurele konkurss-festivalile. Veel jõuab oma anne videosse salvestada ja teele panna.

Konkurss-festival on suunatud paljudele andeliikidele - rahvakunst, käsitöö, sport, leiutamine, robootika, muusika, kunst, tants, luule, teater jne. Eesmärk on väärtustada iga inimest ning temas peituvat talenti olenemata vanusest või rahvusest.

Praegu on juba registreerunud lauljaid, tantsijaid, suuri truppe, teatristuudioid, eri rahvuste esindajaid. Žanrilistest äärmustest on esindatud hip-hop ja maailma dramaturgia.

Osalemiseks palume saata hiljemalt 26. septembriks aadressile annetekoda@kultuurikoda.eu 2-3 minutilise video oma ande esitlusega. Palun laadige video Youtube’i keskkonda üles ja jagage meiega linki. Palume arvestada, et videole salvestatu tuleb esitada laval.

Seitsmeliikmeline žürii hakkab tööle kohe pärast 26.septembrit ja valib välja 20 esitust, kes hakkavad särama konkurss-festivali finaalis 13. novembril Alexela Kontserdimajas. Parimad saavad jagada lava Eesti tuntuimate artistide ehk meie patroonidega - 2022.aasta patroon on Vello Vaher, 2023.aasta juhtpersoon avalikustatakse alles Alexelas. Kindel on aga, et mõlemad patroonid rõõmustavad publikut ka oma esinemisega, nagu tegid seda eelmisel korral teatepulga üle andnud Uku Suviste ja meie esiakrobaat. Züriis on lisaks Vello Vaherile tantsuguru Märt Agu, džässmuusik Siim Aimla, välisliige Läti ooperi esitenor Viesturs Jansons, idee algatajad Pille Lill ja Tiina Park ning Eesti Kultuuri Koja eestseisuse liikmed.

“Eestis on küll palju laulukonkursse, aga vaid üks laiapõhjaline talendishow, mis annab tõesti kõigile annetele võimaluse end esitleda,“ ütleb Annetekoja üks korraldajatest Heili Vaus-Tamm. “Sellisena loob sündmus ühiskonnas rohkem sidusust kui ükski teine samalaadne mõõduvõtt.”

Konkurss-festival vaid ei hinda, vaid annab ka võimaluse lihvida oma annet 12. novembril Tallinnas, Hopneri maja meistriklassis. See võimalus on kõigil konkurss-festivalist osavõtjatel.

Annetekoja statuut ja lähem info on leitav www.kultuurikoda.eu

Annetekoda suunab inimesi tegelema neile südamelähedase kutsumusega ning julgustab avama end laiemale vaatajaskonnale. Konkurss-festivaliga aitame kaasa talendiarenduse programmide väljatöötamisele ning maapiirkondade kultuurielu elavdamisele. Konkurss-festivali idee ja praeguse formaadi algatasid laulja ning kontserdikorraldaja Pille Lill ja meediategelane Tiina Park. Annetekoda 2022 toetajate seas on Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Tallinna linna Kodurahuprogramm, Tallinna linna Kultuuri- ja Spordiamet, Eesti Kultuurkapital, Selver, Zonta Tallinn jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles