Puidutöösturid otsivad taas parimat puitehitist

Copy
Aasta puitehitis 2021 on büroo ÖÖ-ÖÖ ARHITEKTID kavandatud Tamme talukompleks. Esiplaanil elumaja, vasakul kuur, paremal saun ja väliköök-lehtla.
Aasta puitehitis 2021 on büroo ÖÖ-ÖÖ ARHITEKTID kavandatud Tamme talukompleks. Esiplaanil elumaja, vasakul kuur, paremal saun ja väliköök-lehtla. Foto: Tõnu Tunnel

Eesti metsa- ja puidutööstuse liit kuulutas taas välja “Aasta puitehitise” konkursi, mille eesmärk on tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on kasutatud puitu parimal võimalikul viisil nii rohepöörde, arhitektuurses kui ka ehituslikus mõttes.

Konkursi korraldaja ning EMPL-i konsultant Erik Konze märkis, et puidul on mitu väga head omadust: see on kerge ja vastupidav, samas on see keskkonna- ning inimsõbralik. “Lisaks iseenda tervise hoidmisele peame me mõtlema ka looduse säästmisele ning ettevõtmise peamine eesmärk ongi astuda samme ehitussektori süsinik neutraalseks muutmise poole,” ütles Konze. Ta lisas, et kuigi Eesti on puidu kasutamises ehitussektoris maailmas juba arvestatav suunanäitaja, vajame me endiselt rohkem motivatsiooni selle materjali kasutusele võtuks.

Liidu tegevjuht Henrik Välja ütles, et kui konkursi algusaastatel nautisime peamiselt kaasaegset arhitektuuri ning meeldejäävat disaini, siis üha enam näeme töödes ka nutikaid ja loodust säästvaid lahendusi. "Konkurssi läbivad märksõnad on järjest enam puidu innovatsioon ja loodussäästlikkus, mis näitab meie inseneride taibukust ning ehitussektori tulevikusuunda,“ lausus Välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles