Haigla piiras viirushaiguste tõttu külastatavust

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Külvar Mand ja haigla juhtkond peavad targemaks viiruste levikut ennetada.
Külvar Mand ja haigla juhtkond peavad targemaks viiruste levikut ennetada. Foto: Kristo Kivisoo

Järvamaa haigla teatas, et alates tänasest pole seoses Covid-19 ja teiste viirushaiguste leviku tõusuga lubatud haiglas patsiente külastada.

Järvamaa haigla peaarst Külvar Mand ütles, et paanikaks pole põhjust ning mingit laialdast Covid-viiruse levikut haiglas pole. "Tegemist on ennetusega, et viiruste hooajal haigla töötajaid ja patsiente võimalikust nakkusohust säästa," lausus ta.

Mand märkis, et ei Covid-19 ega ka teised viirused ole kuhugi kadunud ning nende laialdasema levikuga hooaeg on alanud. "Kahjuks nopime 3-4 Covid-positiivset patsienti erakorralise meditsiini osakonda tulevate inimeste seast iga päev välja. Paljud neist on haigustunnusteta või lihtsalt kergelt nohused, aga siiski haiged," selgitas ta.

Seega peab haigla juhtkond mõistlikuks haiglas viibijate arvu vähendada, et viirused nii ulatuslikult sisse ei tungiks ja meditsiinitöötajad omaks olukorra üle paremat kontrolli.

Mand lisas, et isoleeritud Covid-osakonda Järvamaa haiglas avatud pole, sest selleks pole vajadust.

Külastajatele edastas haigla aga sõnumi, et vajadusel saab patsiendi tervisinfot raviarstilt küsida telefoni teel. Lähedastel tuleks aga omavahel kokku leppida kontaktisik, kes selle saamiseks haiglasse helistab. Kui iga pereliige eraldi helistab ja küsib, on nii liinid kui haigla töötajad teabe jagamisega ülekoormatud.

Vajadusel on A-korpuses viibivale patsiendile võimalik jätta pakk erakorralise meditsiiniosakonna infolauda (Pärnu 53) ja õendusabikeskuses viibivale patsiendile õendusabiosakonda (Tiigi 8/2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles