Politsei soovitused marjulistele: Kirevad rõivad selga ja mobiil kaasa

Järva Teataja
Copy
Foto: Kuido Saarpuu

Kuigi Järvamaal just ülemäära sagedasti metsadesse ära ei eksita, siis tihtilugu on olukorrad sedavõrd tõsised, et otsimisoperatsioonidesse kaasatakse nii inimesed, koerad kui ka helikopterid. 

Kesk-Eesti politseijaoskonna Paide piirkonnagrupi juht Priit Söörd sõnas, et kui vaadata Järva maakonna statistikat, siis metsa eksimisi tõesti justkui ülemäära palju ei ole. "Aastal 2019 oli viis sellist juhtumit, nii 2020. kui 2021. aastal kummalgi kaks juhtumit ja käesoleval aastal on olnud kolm sellist juhtumit, kus inimene on looduses olles ära eksinud," täpsustas ta. "Tõsi, kõik need juhtumid ei ole seotud koriluskäikudega metsas või rabas, aga ühisnimetaja on neil kõigil sama – inimene on kusagil maastikul kaotanud orientatsiooni ega leia enam omal käel tagasiteed ning ta ise või lähedased on appi kutsunud politsei."

Et metsa-rappa seenile-marjule minnes ei juhtuks halvim (eksid ära, aga sind ei leita üles), tuleks Söördi sõnul kinni pidada kahest väga lihtsast soovitusest – mitte mingil juhul ära minema metsa ilma mobiiltelefonita ja alati ütle kellelegi, kuhu sa lähed. "Need põhitõed kehtivad ka siis, kui minnakse tuttavasse metsatukka," rõhutas ta. "Suureks abiks on metsaeksinu leidmisel see, kui kanda värvilist jopet või mütsi. Erksavärvilised rõivad hõlbustavad politseil kadunu leidmist."

Lühike metsamineku ABC

• Mitte mingil juhul ära mine metsa ilma mobiiltelefonita;

• Alati ütle kellelegi, kuhu sa lähed;

• Abiks on, kui paned selga värvilise jope või mütsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles