Järvamaa aasta õppija tegi ametis kannapöörde

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Inge Jasner töötab nüüd erialal, mida ta pikki aastaid õppis. Ta on Järva vallas laste ja perede heaolu spetsialist.
Inge Jasner töötab nüüd erialal, mida ta pikki aastaid õppis. Ta on Järva vallas laste ja perede heaolu spetsialist. Foto: Arnika Tegelmann/Järva vald

Järvamaa aasta õppija tiitliga pärjatud paidelane Inge Jasner ei osanud kaheksa aastat tagasi end täiendama minnes aimatagi, et sellest saab alguse pikk õpitee ja kannapööre ka ametilt. Erafirma ärikorralduse asemel tegutseb ta nüüd kohalikus omavalitsuses pühendunud lastekaitsetöötajana.

Inge Jasner (35) meenutas, et aktsiaseltsis Taig töötades tundis ta, et tahab end erialaselt täiendada, ja läks Järvamaa kutsehariduskeskusse ärikorralduse kursustele. «Projektijuhtimise aine kursusetööst kasvas välja projekt «Vanem vend, vanem õde» Paides. Selle sihtrühmaks olid asendushooldusel viibivad noored. Nendega tegeledes tundsin, et vajan lastekaitsest ja sotsiaaltööst palju rohkem teadmisi ja oskusi ning see määraski minu edasiste õpingute suuna Tallinna ülikoolis,» selgitas ta.

Õpingutele tõuke andnud projekt kestis küll mitu aastat, kuid selle lõppedes tundis Jasner, et valdkond oli saanud hingelähedaseks ning see on just see ala, millega ta tahab tegeleda ja kus võiks tulevikus töötada. Bakalaureuseõppe läbis Jasner ülikoolis sotsiaaltöö erialal, sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse magistriõpingud lisandusid sellele juba loomuliku jätkuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles