Türi vallavolikogu nimetas aukodanikuks kauase kultuurijuhi

Tiit Reinberg
Copy
Ülle Välimäe.
Ülle Välimäe. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavolikogu otsustas tänasel istungil anda Türi valla aukodaniku nimetuse pikaaegsele kultuuritöötajale Ülle Välimäele.

Ülle Välimäe on teinud kultuuritööd 47 aastat, pöörates erilist tähelepanu rahvakultuuri edasikandmisele ja kultuurivõimaluste mitmekesistamisele. Tema lapsepõlv oli Kabalas, kust ta sai kaasa oskuse armastada oma kodupaika ja hoolida oma kogukonnast ning teha oma tööd pühendumisega. Ülle Välimäe on loonud, juhtinud ja arendanud mitmeid kollektiive ja organisatsioone. Ta on olnud Oisu rahvamaja juhataja, Türi muuseumi direktor ja praegu juba 19 aastat Türi Kultuurikeskuse direktor. Ta on olnud alati oma nõu ja jõuga abiks suursündmuste korraldamisel ning on hea koostööpartner.

Ülle Välimäe mängib puhkpilliorkestris Türi, Kabala vilistlasorkestris ja Oisu rahvamuusikaorkestris. Mure ja hool Eesti rahvakultuuri pärast on temast teinud üle-eestilise rahvakultuuri grand old lady. Ta oli MTÜ Eesti Rahvamajade Ühingu loomise algatusgrupis ning on alates ühingu asutamisest 2007. aastal selle juhatuse esinaine. Ühing koondab enda alla rahvamajade töötajaid ning rahvamajade arendustööst huvitatuid ja sellele kaasaaitavaid isikuid, et väärtustada rahvamaju Eesti kultuuritraditsioonide hoidmisel ja arendamisel ning tähtsustada rahvamajade töötajate rolli ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles