Õpilased matkivad Riigikogus Euroopa Parlamendi tööd

Järva Teataja
Copy
Riigikogu saal
Riigikogu saal Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esimees Jüri Ratas avab esmaspäeval Riigikogu istungisaalis juba 17. korda toimuva Eesti Mudel-Euroopa Parlamendi sessiooni, millest võtab osa sada kooliõpilast üle Eesti.

Euroopa Parlamendi simulatsioon kestab Riigikogu istungisaalis kella 9.45–15.40 ning seda saab jälgida veebiülekandes.

Noored on jagatud kaheksasse komisjoni, mis on alates reedest arutanud ühiskonnas olulisi teemasid. Iga komisjon on koostanud oma probleemipüstitusele lahenduseks resolutsiooni, mida tuleb täna täiskogu ees kaitsta. Resolutsioonide teemad varieeruvad energiakriisist inimesekeskse linnaruumi, Ukraina abistamise ja abordiõiguseni.

Resolutsioonide koostamise käigus kohtusid 9.–12. klassi noored otsustajatest külalistega, kelle hulgas olid sel aastal Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet, eelmine tervise- ja tööminister, praegune Tallinna abilinnapea Tanel Kiik, Ukraina suursaadik Eestis Mariana Betsa ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ettevõtlus- ja tarbimiskeskkonna asekantsler Sandra Särav.

Parimad osalejad saavad järgmisel Eesti Mudel-Euroopa Parlamendi sessioonil juhtida komisjone, samuti tekib neil võimalus osaleda rahvusvahelistel Mudel-Euroopa Parlamentide sessioonidel.

Euroopa Parlamendi simulatsioone on Riigikogu istungisaalis korraldatud alates aastast 2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles