ETV2 uus saatesari viib kohtuma eriliste tavaliste inimestega

Järva Teataja
Copy
Foto: Annika Vihmann/ERR

ETV2 uus saatesari “Kui vähe on õnneks vaja?” viib televaajata kokku inimestega, kes on siia ilma sündinud teistsuguse pagasiga: psüühilise erivajadusega. Missugune on elu sellise erilise pagasiga, näeme lähemalt argielu teemade - hobide, spordi, hariduse - kaudu.

Saates osalevad inimesed üle Eesti, kes on küll erineva toimetulekuga, aga samasuguste igapäevaelu rõõmude, murede ja unistustega nagu me kõik. Julge ja vahetu sissevaade nende inimeste ellu tuletab meelde, kui vähe on tegelikult õnneks vaja. Helge, positiivne ja lustlik käsitlus näitab, kui palju on meil tavalistelt erilistelt inimestelt tegelikult õppida.

Esimeses elame kaasa Algole Rakverest, Alarile Viljandist ja Jurile Sillamäelt, kes valmistuvad usinalt erivajadustega inimeste laulupeoks Viljandis. Peategelasele Algole jätsid kustumatu mulje nii pikisilmi oodatud peopäev kui esmakordne osalemine telesaates: „Filmimine oli äge, mulle väga meeldis kogu võttemeeskond, eriti operaatorid. Sain näidata enda kodu ja tõukerattaga sõitu, kahjuks ei jõudnud me filmida minu töökohal, oleksin hea meelega näidanud, mida iga päev teen. Laulupidu oli lahe. Kohe väga lahe, nii et kohe päriselt äge oli. Kõik tulid laululavale ja laulsid. Ja nii hea, et filmiti, nüüd näevad kõik seda ägedat laulupidu,“.

Saatesarja järgimised osad toovad vahetuid emotsioone nii eriolümpia jalgpalliturniirilt, ühelt eriliselt kunstinäituselt kui ka lõbusalt matkalt ja rõõmsast koolipäevast.

Saate toimetaja on Marit Ummelas, režissöör Margus Talvik ning produtsent Birgit Rae.

Alates 3. oktoobrist on saatesari “Kui vähe on vaja õnneks” on ETV2s eetris viiel järjestikusel esmaspäeval kell 19.40.

Saade on valminud koostöös ASga Hoolekandeteenused, Sotsiaalministeeriumi ja OÜga Miltton New Nordics. Saate valmimist toetas Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles