Uus juht jätab endise kooli maha rahuliku südamega

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi põhikool.
Türi põhikool. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavu augustis kuulutas Türi vald välja konkursi, leidmaks maakonna suurimale koolile - Türi põhikoolile uus juht. Kooli eelmise direktori Janika Gedviliga sõlmitud töölepingu otsustas vald kui kooli pidaja erakorraliselt alates 1. oktoobrist üles öelda, põhjuseks usalduse kaotus. Kolmapäeval toimunud vallavalitsuse istungil kinnitati ametisse uus direktor, kes valiti välja nelja kandidaadi seast.

Türi vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonna juhataja Triin Pärna ütles, et valituks osutus praegune Imavere põhikooli direktor Tiina Lohur ning tema isiklikult on selle lõpptulemusega väga rahul. „Temast õhkus stabiilsust ja rahulikkkust, ta on tõesti väga rahulik ja sihikindel inimene,” märkis Pärna ning lisas, et talle avaldas muljet Tiina Lohurilt vestlusvoorus kuuldud mõtted ja ideed. „Mulle väga meeldis see, kuidas ta lähenes temalt küsitud küsimustele süsteemselt: ta teab kuidas koolis muudatusi ellu viia, kuidas muudatusi juhtida kui neid on vaja teha ning kuidas koolisiseselt protsessid toimivad, kuidas jõuda õpetajate, õpilaste ja ka lastevanemateni,” kirjeldas Triin Pärna. Ka on tema hinnangul Tiina Lohuri juures suureks plussiks pikaajaline kogemus koolis töötamisel. „Ta on töötanud nii õppejuhi kui koolijuhina,” tõi ta välja.

Hea koolijuhi tööd on märgatud ka maakondlikul tasandil, sest eelmisel aastal oli just Tiina Lohur see, kellele omistati Järvamaa omavalitsuste liidu poolt aasta õppeasutuse juhi tiitel ja ka siis tõsteti teda esile kui visiooniga eestvedavat kaasaegset koolijuhti, tänu kellele on viimaste aastatega Imavere põhikoolis tuntav tugev meeskonnatöö ja suurenenud rahulolu kõikide huvigruppide juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles