Paide linnapea: suurim probleem on tasuvate töökohtade nappus

Eimar Veldre
, Paide linnapea
Copy
Eimar Veldre.
Eimar Veldre. Foto: Dmitri Kotjuh

731 aastat tagasi sai Paide ametlikult tunnustatud linnaks. Jah, asula oli varem olemas, seega ka elanikud, kohalik majandus ja kogukonnatöö. Ristuvad teed tõid siia võimalusi, ent ka kahju: arendasid kohalikku elu, aga seadsid seda aeg-ajalt ka ohtu. Nii on tänapäevalgi.

Millises seisus me siis praegu oleme? Mida toovad ristuvad teed? Ei saa alustuseks jätta rääkimata Ukrainast ja Venemaa sõjast tolle riigi ja kogu Euroopa vastu. Eesti riik ja Paide kogukond on olnud väga tubli Ukraina riigi ja rahva aitamisega. Meie inimeste süda on suur ja julgen öelda, et üllatavalt suur on olnud abivalmidus. Jah, see ei ole olnud kerge ülesanne ja loomulikult ei ole kõik veel möödanik. Suur mure on sõjapõgenike majutamine. Kutsun üles kõiki, kellel on pakkuda korterit või maja, seda tegema, linnavalitsus on valmis vahendama ja suhtesildu looma.

Väga suur katsumus on anda tekkinud olukorras head haridust – selle tagamine on meie õpetajatele tohutuks koormaks. Oleme näidanud end kogukonnana, kes suudab ka sääraseks proovikiviks koonduda ja ühiselt pingutada. Jõudu meile selleks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles