Riigikaitsekomisjon toetab Kaitseväe juhataja ametiaja pikendamist

Järva Teataja
Copy
Kaitseväe ülem kindral Martin Herem.
Kaitseväe ülem kindral Martin Herem. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu riigikaitsekomisjon otsustas üksmeelselt toetada Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremi ametiaja pikendamist kahe aasta võrra ning esitada vastava seisukoha valitsusele.

Riigikaitsekomisjoni esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul leidis komisjon, et praeguses keerulises julgeolekuolukorras vajavad kaitsevaldkonna otsused järjepidevust ja stabiilsust. „Kaitseväe arendamiseks on tehtud väga mahukad investeerimisotsused, mis tuleb lähiaastatel ellu viia, samuti jätkub töö liitlaste kohaloleku suurendamiseks. Julgeoleku tugevdamiseks kogu NATO idatiival tuleb võimalikult kiiresti ellu viia ka Madridi tippkohtumise otsused. Neid väljakutseid arvestades peame vajalikuks, et kindralleitnant Herem jätkaks oma kohustuste täitmist kuni 2025. aasta detsembrini, nagu oli ka kaitseministri ettepanek,“ ütles ta.

Komisjoni aseesimees Leo Kunnas lisas, et kuigi ta oleks soovinud kaitseministrilt saada põhjalikumaid hinnanguid ja ära kuulata ka Kaitseväe juhataja, oli komisjoni seisukoht üksmeelne. „Mina ja Alar Laneman ei nõudnud sel teemal hääletust, küll aga oli meil mõningaid kriitilisi tähelepanekuid ja küsimusi, mille edastasime kaitseministrile,“ ütles ta.

Kindralleitnant Herem on Kaitseväe juhataja alates 2018. aasta 5. detsembrist. Kaitseväe juhataja ametiaja pikkus on viis aastat, kuid valitsusel on õigus kaitseministri ettepanekul ja Riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukohta arvestades seda kahe aasta võrra pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles