Kui vajate uut perearsti

, Tervisekassa perearstiabi peaspetsialist
Copy
Maarika LIivamägi
Maarika LIivamägi Foto: Erakogu

Kõige rohkem tekib vajadus uue perearsti järele seetõttu, et praegune läheb pensionile. Oleme olukorras, kus mitusada perearsti on pensioniealised ja võivad peagi töölt lahkuda. Keskmiselt läheb aasta jooksul pensionile paarkümmend tohtrit, ent lähiajal võib see arv märgatavalt suureneda.

Vajadus uue perearsti järele võib tekkida ka siis, kui senise arsti tegevuskoht muutub. Seda tuleb ette rohkem suuremates linnades, sest perearstid eelistavad minna tööle moodsatesse tervisekeskustesse, kus nad saavad oma patsientidele osutada kvaliteetsemat teenust suurema meeskonnaga.

Perearstiabi kättesaadavus peab olema inimestele igal juhul tagatud. 1. juulist võttis tervisekassa terviseametilt üle perearstiabi korralduse. Kui perearst lõpetab oma nimistuga töö, on tervisekassa ülesanne korraldada nimistule uue perearsti leidmiseks konkurss. Kui perearsti ei õnnestu konkursi teel leida, siis otsitakse kohapeale asendusarst, kes aitab patsientide tervisemuresid murda. Praegu on asendusarst ligi 60 nimistul kogu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles