Mitme maakooli õpilaste arv on viimastel aastatel suurenenud

Eva Klaas
, reporter
Copy
Kevadel külastas Väätsa kooli president Alar Karis. Kooliga käib tutvumas omajagu külalisi, kuid presidendi visiit oli eriline.
Kevadel külastas Väätsa kooli president Alar Karis. Kooliga käib tutvumas omajagu külalisi, kuid presidendi visiit oli eriline. Foto: Kristo Kivisoo

Järvamaa külades ja väiksemates alevikes tegutseb päris mitu maakooli, mis on kogukonnas ja kaugemalgi väga hinnatud ning kus õpilaste arv ei vähene, vaid hoopis suureneb. Järva Teataja uuris Albu ja Väätsa põhikooli juhilt, mis võib olla selle põhjus ning mis on õppeasutuse rõõmud ja mured.

Järvamaal teadaolevalt vanimas mõisas tegutseva Albu põhikooli perel on põhjust rõõmustada, sest õpilaste arv on sel õppeaastal mitme viimase aastakümne suurim.

Kui eelmisel õppeaastal omandas lähiümbruses hinnatud koolis haridust 75 õpilast, siis tänavu 85. Sealjuures alustas esimeses klassis kooliteed lausa 15 last. Kooli direktori Annika Orula ütlust mööda on pärast uut aastat lisandumas veel paar õpilast. Kuigi väiksemal määral, on Albu kooli õpilaskond järjepidevalt suurenenud juba mitu viimast aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles