Matemaatikahuvilised noored näitasid taset

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Paide gümnaasium korraldas reedel maakondliku matemaatikavõistluse 8. - 12. klassidele,kus osales üle 40 õpilase. Õpilased näitasid, et enamasti raskeks peetav õppeaine võib olla ka põnev ja õppima innustav.

Paide gümnaasiumi huvijuht Aili Avi andis teada, et matemaatikale pühendatud päeva esimeses pooles võeti mõõtu peastarvutamises ja lahendati koolis õpitu abil ülesandeid meid ümbritsevast keskkonnast. "Peale arvutamist ja nuputamist panid õpilased end proovile nutikuses ja osavuses. Toimus võistkondlik mõõduvõtt sudoku ja tangrammi lahendamises, numbri- ja loogikamängudes," märkis ta.

Avi märkis, et tegemist pole küll kunagise menuka Paides korraldatud üritusega "Matemaatika südames", kuid nad püüavad täita sellest jäänud tühimikku ning korraldada õpilastele ainepõhiselt midagi, mis oleks huvitav ja õppima innustav.

Avi avaldas lootust, et üritusest saab tore tava ning järgmisel aastal kutsutakse tublimad matemaatikud taas gümnaasiumisse mõõtu võtma.

Kogu päeva kokkuvõttes oli parim peastarvutaja Steven Isak Tambla.

TULEMUSED

Peastarvutamine

8. - 9. klass: I Steven Isak Tambla, II Herman Haamer, III - IV Erjo Meitus ja Liisu Siiroja.

10. - 12. klass: I Marcus Beet, II Hubert Luste, III Aleks Lember.

Eluliste ülesannete lahendamine

8. - 9. klass: I Steven Isak Tambla, II Roosmarii Villems, III Alissa Ivanova.

10. - 12. klass: I Kertu Ševerev, II Marcus Beet, III Hubert Luste.

Loogikaülesannete lahendamise meeskonnavõistlus

8. - 9. klass: I Türi põhikool, II Paide Hammerbecki põhikool, III Paide Hillar Hanssoo põhikooli tüdrukud.

10. - 12. klass: I Türi ühisgümnaasium I, II Paide gümnaasium I, III Paide gümnaasium II.

Aili Avi oli tänulik ülesannete väljamõtlejatele ja ürituse toetajatele. "Õpilastel peab olema põnev osaleda, aga samas on auhindade abil vaja luua ka veidi motivatsiooni," sõnas ta.

Auhinnalauda aitasid katta Järvamaa omavalitsuste liit, Paide gümnaasium, AS Kuma, NAKS teatrifestival, Paide muusika- ja teatrimaja ning Paide linn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles