Inimestel on koroona suhtes tekkinud immuunmälu

Copy
FILE - A member of the Philadelphia Fire Department prepares a dose of the Johnson & Johnson COVID-19 vaccine at a vaccination site setup in Philadelphia, on March 26, 2021. On Friday, April 29, The Associated Press reported on stories circulating online incorrectly claiming a recent outbreak of unexplained hepatitis cases among children is being caused by the adenovirus vector used in some COVID-19 vaccines, including the Johnson & Johnson shot.(AP Photo/Matt Rourke, File) FOTO: Matt Rourke
FILE - A member of the Philadelphia Fire Department prepares a dose of the Johnson & Johnson COVID-19 vaccine at a vaccination site setup in Philadelphia, on March 26, 2021. On Friday, April 29, The Associated Press reported on stories circulating online incorrectly claiming a recent outbreak of unexplained hepatitis cases among children is being caused by the adenovirus vector used in some COVID-19 vaccines, including the Johnson & Johnson shot.(AP Photo/Matt Rourke, File) FOTO: Matt Rourke Foto: Matt Rourke

Lääne-Tallinna keskhaigla nakkusarst Pille Märtin ütles Vikerraadiole, et vaktsineerituse ja läbipõdemise tulemusel on tekkinud inimestel immuunmälu, mis oskab selle viirusega toimetada.

"Me oleme kindlasti väga palju targemad selles osas, kuidas see konkreetne viirus käitub ja mida ta teeb inimesega ja mida inimene viirusega teeb," rääkis Märtin Vikerraadio saates "Päevatee".

"Millest me ikka veel midagi väga palju ei tea, on see, kuidas viirus siiski oma arengus käitub. Mäletame eelmise aasta sügist, kui meil tormas delta ukse vahelt sisse ja hoobilt olid kõik uksed kinni, üritused lõpetatud, haiglad uppusid haigetesse. Tänasel päeval me näeme seda, et viimane variant viirusest on pisut leebema käitumisega ja tal on vastas ka juba inimesed, kes on vaktsineeritud või kohtunud selle viirusega – kas siis delta-variandiga või selle päris esimese variandiga. Seega on meil kõigil tekkinud mingisugunegi immuunmälu ja immuunmälu oskab juba toimetada selle viirusega. Seetõttu oleme ka juba väga palju paremas positsioonis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles