Paide naine hakkas ilvesele kasuemaks (3)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg sai pildil poseerida ehtsa ilvesega, kelle ta aitas Saksamaalt Eestisse hobitallu elama tuua.
Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg sai pildil poseerida ehtsa ilvesega, kelle ta aitas Saksamaalt Eestisse hobitallu elama tuua. Foto: Erakogu

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg postitas sotsiaalmeediasse täna imelisi pilte, kus ta poseeriks justkui ilvesega. Enamik arvas, et tegemist on hästi õnnestunud fototöötlusega või on Võsujala maine coon tõugu kassid juba nii suureks kasvanud. Vähesed aga teadsid, et tegemist ongi metsiku kiskjaga, kellele naine on kasuemaks.

Virge Võsujalg rääkis, et selle ilvesega sai teoks nii tema kui ta kolleegi Eino Roosioksa ammune unistus näha lähedalt ja õppida tundma metsiku kiskja ilvese elukombeid. "Kuna järgmisest aastast keelustatakse mitmete eksootiliste ja vähem eksootiliste loomaliikide toomine Eestisse, oli see viimane võimalus Roosioksa loomade ja lindude hobitallu Harjumaal Arukülas ilves soetada," selgitas ta.

Ilvesepoiss, kes sai nimeks Toby, jõudis Eestisse Saksamaalt ning ta on vangistuses sündinud ja spetsiaalselt lemmikloomaks kasvatatud. "Ka tema vanemad on vangistuses elanud ja inimestega harjunud," täpsustas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles