Linnavalitsus peab punamonumentide üle veel aru

Eva Klaas
, reporter
Copy
Reopalu kalmistul asuv teises maailmasõjas langenud nõukogude võitlejatele pühendatud mälestusmärk on Paide linna haldusterritooriumil ainus, mille juurde on eeldatavasti kedagi maetud.
Reopalu kalmistul asuv teises maailmasõjas langenud nõukogude võitlejatele pühendatud mälestusmärk on Paide linna haldusterritooriumil ainus, mille juurde on eeldatavasti kedagi maetud. Foto: Kristo Kivisoo

Paide linna haldusterritooriumil asub teadaolevalt neli nõukogude okupatsiooni ajal püsitatud ideoloogilist märki. Kavas on muuta tekste plaatidel ja paigaldada selgitavaid tahvleid, kuid mälestusmärkide ja -kivide teisaldamisega linnavalitsus ei kiirusta.

Valimisliit Uus Paide palus linnavalitsusel uurida, mis seis on linnas nõukogude okupatsiooni sümbolitega monumentidega ja kui palju neid on.

Siis veel Paide linnapea ametis olnud Eimar Veldre koostas enne 20. oktoobril olnud volikogu istungit päringule vastuse, kus andis teada, et ideoloogilist sõnumit kandvad mälestuskohad asuvad Roosna-Alliku teeninduskeskuse kõrval haljasalal, Reopalu kalmistul, Paides Tiigi tänava lõpus üle maantee raba ääres ja Paides Mündi tänaval endise lihakombinaadi haldushoone juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles