Üle 5000 inimese tähistas jõustruktuuride esindajatega Tartus isadepäeva

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

Pühapäeval tähistasid Eesti jõustruktuurid Tartus koos sõprade ja külalistega isadepäeva kogupereüritusel Kõikide laste isadepäev.

„Väga vahva ja meeleolukas perepidu oli. Tore oli näha nii palju peresid kohapeal ning nende rõõmu ja siirast huvi,“ ütles kaitseväe küberväejuhatuse ülem kolonelleitnant René Innos. „Samuti tahan tänada kõiki partnereid, kes olid oma varustuse ja tehnikaga kohapeale tulnud ning kelle tegevused ja mängud olid väga vägevad.“

Tegevusi ja uudistamist oli kogupereüritusel Tartu Ülikooli spordihoone sees ja ümbruses nii suurtele kui väikestele. Oma varustust ja tegevusi tutvustasid näituste, demonstratsioonesinemiste ja mängudega kaitsevägi, liitlaste lahingugrupp, päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, Kaitseliit koos naiskodukaitsjate, kodutütarde ja noorkotkastega ning vanglateenistus. Hinnanguliselt külastas üritust päeva jooksul üle viie tuhande inimese.

Kaitsevägi näitas oma relvastuse ja varustuse kõrval muu hulgas ka miinipildujat, liikursuurtükki ja õhutõrjekahurit. Lisaks sai uudistada kaitseväe kiirabisõidukit, pioneeride teelaotusmasinat ja mereväe radarit. Suur tõmbenumber oli ka jalaväelahingumasin CV90, millega sai tutvuda nii pealt kui alt ning seest ja väljast. Populaarsed olid ka erioperatsioonide väejuhatuse kaitseväelased oma varustusega. Liitlaste lahingugrupi sõdurid Ühendkuningriigist ja Taanist tõid kohapeale tankid Challenger 2 ja Leopard 2A7 ning jalaväe lahingumasinad Warrior ja liikursuurtüki AS90.

Päästeamet oli tänavu perepeol kuue tuletõrjeautoga ning muu hulgas sai virtuaalreaalsuse abil lahendada erinevaid kriisiolukordi. Naiskodukaitsjate, kodutütarde, noorkotkaste ja politseinikega sai samuti erinevaid elulisi mänge mängida. Vanglateenistus näitas vangivalvuri varustust ja vanglas keelatud, kuid vangidelt leitud esemeid. Lisaks olid kohapeal proovimiseks simulaatorid, mis rõhutasid liiklusohutuse tähtsust ning sai õppida elustamist.

Kõikide laste isadepäev on traditsiooniline kogupereüritus, mis sai alguse 2002. aastal ning toimub iga kord erinevas Eesti linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles