Kadri Paas: kuidas valitsus ettevõtlust ja töökohti välja suretab

Kadri Paas
, Türi vallavolikogu eelarve- ja arenduskomisjoni esimees, Eesti 200
Copy
Kadri Paas
Kadri Paas Foto: Erakogu

Valimiskampaania ajal saab riigikogu erakondade käitumisest ausat aimu, mis on nende tegelik sisu. Kas valijate pärast muretsetakse ainult plakatitel – neid kleebivad riigikogu erakonnad mõistagi valijate enda raha eest – või on parteil sisuline programm üleüldse olemas?

Mõnel erakonnal on sisulise programmiga ilmsesti raskusi. Miks muidu on Jaak (Madison – toim) ja Jürgen (Ligi – toim) hakanud teineteist Järva Teataja veergudel valimatult sõimama. Ikka nii, et üks on loll ja teine puhta tobu. Üks valetab ja teine on veel suurem suli. Riigikogu eelmistel valimistel on nad siinkandis palju hääli saanud, sest mõlema näidendis (loe: valimiskampaanias) osaleva tegelase kisa on kõrgele ja kaugele kostnud, sümpatiseerides millegipärast valijatele.

Ainult et varasemast ega tänavusestki kisast pole kordagi saanud sisulist villa. Vastupidi, kisades imetletakse iseenda hääle tugevust, ei muud. Ühtki mõtet, kuidas vähendada statistikaameti andmetel kerkivat suhtelist vaesust, aidata puuetega lapsi ja nende vanemaid, toetada omastehooldajaid, arendada ja ergutada Eesti ettevõtlust, alandada teiste Euroopa riikide eeskujul pöörast hinnatõusu ja kärpida aina paisuvat bürokraatiat, soodustada esimeste ja teiste laste sündi või leevendada koolides õpetajate aina süvenevat põuda, Jaagu ega Jürgeni jutust ei ilmne. Pole kunagi ilmnenud, sest nende eesmärk on edvistada ja teineteisest üle karjuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles