Paide jõulupuud sõidutatakse täna paar tänavahet

Järva Teataja
Copy
Kuusekonkursi tingimustes oli kirjas, et puu peab olema vähemalt 16 meetrit pikk ning ühtlase kuju ja tiheda võraga. Nendele tingimustele praegu veel Nooruse tänava hoovil kasvav puu ka vastab.
Kuusekonkursi tingimustes oli kirjas, et puu peab olema vähemalt 16 meetrit pikk ning ühtlase kuju ja tiheda võraga. Nendele tingimustele praegu veel Nooruse tänava hoovil kasvav puu ka vastab. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnavalitsus kuulutas jõulukuuse otsingud välja oktoobris. Juba mõni nädal hiljem võis linnavalitsuse linnamajandusosakonna juhataja Mait Grigorjev rõõmsalt öelda, et advendikuuse toomiseks ei peagi maha sõitma kümneid kilomeetreid – sobiv puu on linnas eramu juures, mille elanikud heal meelel mitukümmend aastat maja kõrval kasvanud okkalise puu loovutavad.

Täna hommikul vuravad Nooruse tänava maja juurde kraanatõstuk ja veok ning töömehed tõmbavad sae käima. Mait Grigorjev, kes eelmisel nädalal peremehega kuuske lähemalt takseeris, ütles, et omanik loovutanuks puu juba samal hetkel.

Peremees öelnud veel, et kuusk on kena küll, ent on aastatega omajagu kasvuruumi nõudnud ning hakkab endast nii majale kui ka naaberkrundile ohtu kujutama. Omanikul on vaid hea meel, et edaspidi enam elektriliinidele kukkuma kippuvaid oksi kärpimas käima ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles