Erakorralist meditsiiniabi saab Järvamaa haiglas uuest kohast

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa haigla peaarst Külvar Mand annab teada, et teisipäevast tuleb nii plaanilistel haigetel kui ka erakorralist abi vajajatel siseneda õendusabi keskuse uksest.
Järvamaa haigla peaarst Külvar Mand annab teada, et teisipäevast tuleb nii plaanilistel haigetel kui ka erakorralist abi vajajatel siseneda õendusabi keskuse uksest. Foto: Dmitri Kotjuh

Teisipäevast kuni tuleva aasta aprillini kolib Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakond (EMO) senise õendusabi keskuse ehk C-korpuse pinnale. See tähendab, et harjumuspärane sissepääs Pärnu tänavalt jääb erakorralist abi vajavatele ja plaanilisele ravile tulijatele suletuks ning siseneda tuleb hoopis õendusabi keskuse peauksest.

Järvamaa haigla peaarst Külvar Mand ütles, et haigla ehitusjärk on jõudnud sinnani, et varem erakorralise meditsiini osakonna käsutuses olnud ruumid lähevad uuendamisele, kuid juurdeehituse käigus rajatavad uued ruumid pole veel valmis. «See tähendab, et peame leidma oma EMO-le uue koha. Kaalusime mitut võimalust, kuid parim tundus olevat siiski õendusabi keskusse kolimine,» lausus­ ta.

Mand lisas, et seda teeb haigla ennekõike patsientide mugavusele mõeldes. «Teenindus jääb esimesele korrusele, protseduurid on läheduses, võimalikud nakkusohtlikud patsiendid saab hõlpsalt eraldada ning kõik kasutatavad ruumid on nüüdisaegsed. Sisuliselt kolib EMO juba praegu paremale pinnale, kui see oli seni,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles