Jürgen Ligi: ühetaoline maksuvabastus kaitseb kõiki maksumaksjaid (1)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Dmitri Kotjuh

Riigikogu liikme Jürgen Ligi vastulause Kersti Sarapuu arvamusloole "Reformierakonna maksuplaan teeb rikkad rikkamaks ja vaesed vaesemaks".

Ennekõike meenutan, et kehtiva küüraka maksuvaba miinimumi õnnetus hüüdis tulles. Ma lubasin 2015., et ei lase seda tulla, aga valitsuse siutsumehed otsustasid selleks peaministriks kutsuda Ratase. Siiani nörritab valetamine süsteemi kehtestamisel, aga aeg on toonase kriitika õigust tõendanud. Paljud küll märkasid, et lubatud 500 eurost miinimumi ei saanud paljud tulu saajatest kohe alguses, mitte seda, et ilma jääjate hulk hakkab ajas kiiresti kasvama ja neil, kes jäävad, rahaline võit kiiresti vähenema. Samuti lasti end petta arvude ja ilmajätmistega. Juurde andmist näidati suuremana kohe, sest võrdlus tehti vananenud 180 euroga, kuigi seadustatud oli juba 205 ja plaan oli seda järjest tõsta.

Mis aga peamine, teise käega ära võeti keskmise pensioni maksuvabastus, ühisdeklararsioonid (kriitika peale taastati minimaalses mahus), madalapalgaliste toetus, vähendati muid maksusoodustusi, tõsteti hüppeliselt aktsiise, mis kõik teiselt poolt koormas ennekõike vaesemaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles