SEB roboinvesorit on kasutanud üle 100 000 kliendi

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

SEB analüüs näitab, et roboinvestorit on kolmes Balti riigis kasutanud üle 100 000 kliendi, sealjuures rohkem kui veerand neist Eestist.

Virtuaalses nõustajas on klientidel võimalik paigutada oma raha nii SEB investeerimisfondide osakutesse kui ka panga poolt valitsetavasse väärtpaberiportfelli, mis koosneb börsil kaubeldavatest fondidest ehk ETF-idest. Eestis on rohkem investoreid, kes on kasutanud oma raha paigutamiseks SEB fondide lahendust. Enim investeeritakse madala ja keskmise riskiga fondidesse ning iga kuu panustatakse keskmiselt 37 eurot. ETF portfellidesse raha paigutajad investeerivad enim keskmise ja kõrgema riskiga börsil kaubeldavaid fondidesse ning nad panustavad keskmiselt 84 eurot kuus.

„On paratamatu, et praegune majanduskeskkond muudab paljusid investoreid ettevaatlikuks. Sealjuures läheb rekordilise inflatsiooni tingimustes inimestel üha enam raha igapäevakulutusteks. Kui vähegi võimalik, siis tasub aga ka ebakindlatel aegadel koguda rahalist puhvrit ja inflatsiooni tõttu võib olla mõistlik kombineerida säästmist investeerimisega, et sääste ostujõu languse eest paremini kaitsta ning vara väärtust kasvatada.

Roboinvestoris investeeritavad keskmised summad näitavad hästi, et investeerimisega võib alustada ka väikeste summadega, panustades oma portfelli vaid mõnekümne euroga kuus. Reaalsete tulemuste nägemiseks on tähtis investeerimisega tegeleda pikaajaliselt ja järjekindlalt,“ ütles SEB eraklientide segmendi müügijuht Evelin Koplimäe.

Roboinvestori personaalne investeerimisnõustamine on klientidele tasuta. ETF portfellidesse saab teha nii ühekordseid kui regulaarseid investeeringuid alates 50 eurost. Neile kohalduvad pangale makstav portfelli valitsemise tasu (0,6% aastas) ja juba ETF-i hinnas sisalduvad jooksvad tasud (0,1-0,17% aastas). Lisaks on klientidel võimalik roboinvestoris oma raha paigutada SEB investeerimisfondi osakutesse, miinimumsummaks on 1 euro. Neile kohalduvad haldustasu (0,42% aastas) ja fondi hinnas sisalduvad jooksvad tasud (0,53-0,85% aastas). Mõlemat lahendust saab kasutada investeerimiskonto süsteemiga.

Roboinvestori kohta leiab lisainfot SEB kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles