Kõrged soojahinnad said püsida vaid kuu-kaks, et kerkida nüüd taas

Järva Teataja
Copy
Radiaator. Pilt on illustratiivne.
Radiaator. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

AS Järva Haldus andis teada, et kuigi toasooja uued hinnad hakkasid Koerus kehtima 1. novembrist ning Imavere, Aravete ja Järva-Jaani lõunapiirkonna võrgupiirkonnas alles 1. detsembrist, tõuseb 1. jaanuarist 2023 toasooja hind taas nii Koeru, Imavere, Aravete kaugküttepiirkonades kui ka Järva-Jaani lõunapiirkonna võrgupiirkonnas.

Järva Halduse juhatuse liige Andreas Sapas põhjendas hinnatõusu sellega, et Koeru ja Imavere piirkonnas tõstab hakkepuidu tarnija 1. jaanuarist hakkepuidu hinda, samuti tõstab hinda pelletite tarnija Aravete ja Järva-Jaani lõunapiirkonda. „Et saime sõlmida Eesti Energia ASiga universaalteenuse lepingu, mille tõttu vähenes elektrihinnakomponent soojuse hinnale, on tõus minimalne ja see annab teatava stabiilsuse. Kui oleksime jätkanud börsihinnaga, oleks toasooja hind jäänud sellest sõltuma ja võib-olla oleksime pidanud hinna üle vaatama igal kuul," selgitas Sapas. „Hakkepuidu tarnija sõnul stabiliseeruvad hinnad hiljemalt kevadel. Positiivne on ka see, et fikseerisime pelletihinna kuni kütteperioodi lõpuni."

Elanikele on positiivne see, et kõigis kaugküttepiirkondades, kus hind on üle 80 €/ MWh eest, doteerib riik märtsini 80 protsenti üle 80 euro jäävast summast otse soojatootjale, elanike arvetel see ei kajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles