Metsavendluse uurimine tõi ajaloolasele mitu tunnustust

Urmas Glase
Copy
Oktoobri keskel pani sõjamuuseum õla alla Eesti esimesele metsavendluseteemalisele lastelaagrile. 15 gümnasisti üle Eesti alustasid oma sügisest koolivaheaega matkaga metsavendade radadel Järvamaal Simisalus ajaloolase, Eesti mälu instituudi vanemteaduri ja Eesti sõjamuuseumi teaduri Peeter Kaasiku (paremal) juhtimisel. Tundub, et rabasaarelt leiti isegi Erna salga peatuskoht 1941. aastal.
Oktoobri keskel pani sõjamuuseum õla alla Eesti esimesele metsavendluseteemalisele lastelaagrile. 15 gümnasisti üle Eesti alustasid oma sügisest koolivaheaega matkaga metsavendade radadel Järvamaal Simisalus ajaloolase, Eesti mälu instituudi vanemteaduri ja Eesti sõjamuuseumi teaduri Peeter Kaasiku (paremal) juhtimisel. Tundub, et rabasaarelt leiti isegi Erna salga peatuskoht 1941. aastal. Foto: Olev Kenk/ERR

Tänavune sügis on toonud Paidest pärit sõjaajaloolasele Peeter Kaasikule tublisti tunnustust alates justiitsminister Lea Danilson-Järgilt augusti lõpus saadud Vabaduse Tammepärja aurahast kuni oktoobris pälvitud Hendrik Sepa nimelise sõjaajaloo artiklipreemiani, mis on valdkonna kõrgeim tunnustus Eestis.

Ajaloodoktor Kaasik ütleb intervjuul naerdes, et ta pole põnev inimene ega suur suhtleja, vaid tavaline nohik. Ma ei lase end sellest repliigist segada.

Kaasikule on tänavune Sepa preemia paras üllatus, sest enda meelest on ta paremaidki artikleid kirjutanud. «Eks ma olen endale kriitikuna kõige halastamatum. Teadlasele on suurim tunnustus, kui tema artikleid ja raamatuid märgatakse ning järgnevates töödes neile viidatakse. See näitab kvaliteeti,» lausub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles