Teeolud on keerulised

Järva Teataja
Copy
Teeolud Järvamaal 2020. aasta jaanuaris.
Teeolud Järvamaal 2020. aasta jaanuaris. Foto: Lugeja foto

Varahommikul on teekatted öisest ja hommikusest lumesajust üle Eesti valdavalt lumised, paiguti sõidujälgede vahel lumesegused või lobjakased. Temperatuur on mandril miinuses, saartel plusspoolel. Teeolud on keerulised, teed on kaetud lumega ning on libedad ja raskemini läbitavad!

Prognoosi kohaselt tuleb päeval pilves ilm. Sajab lund ja kohati tuiskab, on jäidet. Saartel ja läänerannikul sajab ka lörtsi, hommikul võib sekka tulla jäävihma. Lumesadu jätkub õhtuni ning teeolud on püsivalt rasked.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Palume liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga. Kõik teehooldajad annavad endast parima ning kogu tehnika on väljas, ent kõikide teede puhastamine võtab aega.

Kõigi hetkel kehtivate liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee või helista telefonil 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles