Jaanus Marrandi: pikalt võimul olnud võimuesindajate kriitikast vaatab vastu kibestumine (1)

Jaanus Marrandi
, Türi vallavolikogu eelarvekomisjoni liige, valimisliit Tulevikuvald Türi
Copy
Türi vallavolikogu istung. Jaanus Marrandi ja Piret Lai.
Türi vallavolikogu istung. Jaanus Marrandi ja Piret Lai. Foto: Dmitri Kotjuh

6 detsembri Järva Teatajas ilmus Türi vallavaolikogu liikme Kaia Iva kirjutis „aususest ja asjatundlikkusest“. Kindlasti ollakse Türi valla kaklusest väsinud ja ega ei kirjutakski, kui artikkel ei oleks nii asjatult kuri ja taustalt ei vaataks vastu „et paremini kui meie ei juhiks seda valda mitte keegi.“ Jutu sisu oli, kuidas vallavalitsus valetavat, hämavat ega pidavat kinni finantsdistsipliinist ja olevat üldse käitunud ebaeetiliselt. Need on väited, mis vajavad ilmselgelt vastust. Valla elu edendamise asemel on tegemist halvustava ärapanemisega, mis iseenesest on lihtne poliitdemagoogia.

Demokraatlike valimiste tulemusena üles ehitatud kogud ongi üles ehitatud koalitsioonide opositsioonide vaidlusele erinevate võimaluste üle, mis peaks olema edasiviiv. Meie vallas kipub see edasiviimise asemel liikuma suunas, kus pikalt võimul olnud võimuesindajate kriitikast vaatab vastu lihtne kibestumine ja soov iga hinna eest liikuda võimule tagasi ilma vahendeid valimata.

Selgitan täpsemalt. Juba rohkem kui viisteist aastat on kuuma kartulina veeretatud Kahala-Võhma kergliiklusteed, mille tegemiseks pole olnud siiani võimalusi või tahtmist. Lõpuks tehti see nüüd aasta peale valimisi ära koostöös naaberomavalitsusega moel, mis ei toonud Türi vallale suurt rahalist koormust. Tõsi, teed tuli teha mõnikümmend meetrit pikemaks ja lõpetada see korrektselt bussipeatuse juures, aga mitte kuskil keset põldu nagu nägi ette eelmise vallavalitsuse eskiis. Tõsi on ka see, et korrektne oleks olnud selleks taotleda eelarveraha ennetavalt, aga selleni jõuti alles nüüd. Kehvasti küll, aga eelarve selleks kiitis nüüd heaks hääletusel ka opositsioon. Asi tehtud ja Kahala inimeste ees 15 aasta pikkune võlg tasutud. Türi vald on sellest ainult võitnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles