Mustika seiklused jõuavad ukrainakeelsete raamatusõpradeni

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender (paremal) ülteb Tiina Lippantilt üllatuskinki vastu võttes, et kindlasti leiab raamat Mustika seiklustest tänulikke lugejaid.
Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender (paremal) ülteb Tiina Lippantilt üllatuskinki vastu võttes, et kindlasti leiab raamat Mustika seiklustest tänulikke lugejaid. Foto: Merit Männi

Veidi üle kuu aega tagasi esimest korda esitletud raamat «Mustikas ja maruline jooks» jõuab jõulude eel ka Järvamaal elavate väikeste ukrainakeelsete lugejateni. Sel nädalal sai Mustika seiklustest rääkiva raamatuga täiendust Türi raamatukogu.

Tartus elav muuseumispetsialist, kultuurikorraldaja, kunstnik, luuletaja ja lastekirjanik Marge Pärnits kogus trükise väljaandmiseks hoogu ka annetusplatvormil Hooandja. Teiste seas tegi seal annetuse tema hea tuttav, Türi lasteaiaõpetaja Tiina Lippant. Novembrikuisele esitlusele Lippant ei jõudnud ja raamat saabus talle posti teel.

Kui Marge Pärnits silmas sotsiaalmeedias üht Lippanti postitust, millest sai teada, et Türi lasteaiaski on ukraina lapsi, uuris ta, ehk saadab ta nende emakeelde tõlgitud raamatuid ka Türile. Nüüd on mõnikümmend raamatut maakonda jõudnud ja neid jagub kõigisse omavalitsustesse, oma osa saavad raamatukogud ja lasteaiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles