Jürgen Ligi: veel siseministri segamini rahakottidest (2)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Dmitri Kotjuh

"Ma olen valitsusest ja ma tulin teid aitama" on üks klassikaline pilge poliitikute silmakirjalikkuse ja omakasupüüdlikkuse pihta. Poliitik on inimeste teenistuses küll, aga tema töö on piiritletud hulga reeglitega ning on loomult hoopis teistsugune kui nendes ametites, mis on seatud vahetut abi andma. Poliitik on maksumaksja palgal selleks, et korraldada nende koostööd nende endi raha eest asjades, mida ühiselt teha on parem kui üksi. Mitte tema ei "anna raha" ega "too valimispiirkonda investeeringuid", vaid tema kätte usaldatakse teiste inimeste raha selleks, et ta kasutaks seda õiglaselt, targalt ja reegleid austades. Kultuuriminister kultuurile, haridusminister haridusele, omavalitsus kohalikele asjadele.

Lauri Läänemets on võtnud vana pilget tõe pähe ja räägib täpselt karikatuuri järgi.: "Ma olen tulnud poliitikasse, et inimesi aidata", selle lause oli ta viimati oma intervjuus sõltumata küsimusest lausa esimeseks mõtteks valmis pannud. Justkui oleks kahtlust, et riik ja tema valitsemine millegi muu kui inimeste, nende koostöö ja makstud maksude ümber keerleb, loodabki ta mistahes teema puhul võlusõna "inimene" vahele torkamisele ja kõige isikliku heldusena raamimisele.

See oleks süütult naljakas, kui ei ajaks inimesi segadusse ja kui ta sinna juurde ei näitaks näpuga teistele, kes helded pole ja võtvat tema antud raha ära. Isegi kui ta teisal tunnistab ka ise, et raha toomine valimispiirkonda, mida ta Järva Teatajas juba ette kiitis, tal hästi välja ei kukkunud, kurdab ta usalduse vähenemist koalitsioonis kui kellegi teise süüd.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles