Kalle Grünthal: lastevanemad surusid sotsiaalministeeriumi põlvili (1)

Kalle Grünthal
Copy
Kalle Grünthal
Kalle Grünthal Foto: Dmitri Kotjuh

Möödunud nädalal hakkas kulutulena levima uudis, et sotsiaalministeerium kavatseb vastu võtta õpilaste vaktsineerimisega seotud määruse nr 54. Määruse alusel võib koolitervishoiuteenuse osutaja hinnata õpilase kaalutlusvõimet ning kaalutlusvõimelise õpilase soovi korral teda vaktsineerida hoolimata seadusliku esindaja ehk ema või isa keeldumisest.

Ja siis see algas. Esmaspäeva hommikuks olid riigikogu ja sotsiaalministeeriumi postkastid umbe aetud vihaste vanemate kirjadest, milles nõuti määrusest eespool märgitud punkti väljajätmist.

Esmaspäeval asus ka EKRE laste õiguste kaitseks rünnakule. Esitasime sotsiaalminister Peep Petersonile arupärimise, milles nõudsime vastuseid erinevatele küsimustele, sest jäi arusaamatuks, kas Eesti on vahepeal muutunud Põhja-Koreaks. Nimelt teevad alaealise lapse puhul tsiviliseeritud, demokraatlikus ühiskonnas olulisi otsuseid tema vanemad või eeskostja. Andes selle vastutuse riiklike institutsioonide või võõraste inimeste kätte, deklareeriksime ükskõiksust, hoolimatust ja empaatiavõimetust oma laste suhtes.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles