Selgusid Tammsaare kirjanduspreemia nominendid

Järva Teataja
Copy
Tammsaare kirjanduspreemia pälvis Kai Aarelaid eelmisel aastal ilmunud romaaniga "Vaikne ookean".
Tammsaare kirjanduspreemia pälvis Kai Aarelaid eelmisel aastal ilmunud romaaniga "Vaikne ookean". Foto: Dmitri Kotjuh

Järva valla A. H. Tammsaare kirjanduspreemia žürii kohtus veebi teel, et valida välja teosed, mis hakkavad sel aastal kandideerima Tammsaare kirjanduspreemiale.

Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky sõnas, et preemiale esitati 12 raamatut, millest žürii valis nominentideks seitse:

  • Gert Kiiler „Eranuhke ei armasta keegi"

  • Kristjan Saal „Surnud mehe armastus"

  • Lilli Luuk „Minu venna keha"

  • Tauno Vahter „Hea venelane"

  • Andra Teede „Emadepäev"

  • Mehis Heinsaar „Kadunud hõim"

  • Maarja Undusk „Ellen Niit. Heleda mõtte laast"

„Igal aastal tundub, et raamatuid on vähe, kuid siis septembris-oktoobris hakkab neid aina juurde tulema," sõnas Velitschinsky ja lisas, et seekord on raamatuid igale maitsele ja valik on väga mitmekesine. „Palju on ka autori debüütromaane," ütles ta ja lisas, et uuendusena on valikus ka elulooraamatuid, mida vähemalt viimase kolme aasta jooksul ei ole olnud. „On ka raamatuid, kus on kasutatud varjunime." Velitschinsky kutsub inimesi üles nomineeritud raamatuid lugema ja nende seast enda lemmikuid leidma.

Žürii selgitab võitja kirjanduse pidunädala alguses ning auhind antakse üle 4. veebruaril. Auhind on A. H. Tammsaare lemmikuks olnud pohla-õunamoos ja rahaline preemia 1500 eurot, mille paneb välja Järva vald.

Hindamiskomisjoni kuuluvad Koigi kooli direktor Annela Ojaste, Järva vallaraamatukogu Ahula ja Albu raamatukoguhoidja Kaja Leidtrop, Järva vallaraamatukogu Aravete raamatukoguhoidja Ene Lõõnik, Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky, Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja, SA A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel juhataja Reelika Räim, Järva vallaraamatukogu Peetri raamatukoguhoidja Terje Kruusmann, Koigi kooli eesti keele õpetaja Igor Kotjuh, Järva vallaraamatukogu Imavere raamatukoguhoidja Allika Jüris, Järva valla avalike suhete peaspetsialist Arnika Tegelmann ja Albu kooli eesti keele õpetaja Kadri Kaarlep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles