Murdmaasuusatamise Eesti meistritvõistlustel näitasid järvalased oma tugevust

Järva Teataja
Copy
Naiste esikolmik.
Naiste esikolmik. Foto: Taavi Nagel

Neljapäeval toimusid Mammastes selle hooaja esimesed Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises.

Naiste 10 km klassikalises tehnikas eraldistardist sõidu võitis Keidy Kaasiku ajaga 29:16.3, edestades kaksikõde Kaidy Kaasikut 11,7 sekundiga ja Aveli Uustalu 43,2 sekundiga. Meeste 10 km klassikalise tehnika eraldistardi sõidu võitis Raido Ränkel ajaga 25:02,2, edestades Henri Roosi 7,3 sekundiga ja kolmanda koha saavutanud Kaarel Kasper Kõrget 31,5 sekundiga.

Poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud Raido Ränkeli jaoks oli Põlvamaal Mammastes toimunud võistlus heaks väljakutseks. „Minu viimane klassikatehnika kiireim treening oli umbes kaks aastat tagasi ning natuke tuli seda siin nüüd meelde tuletada. Uisutehnikaga ei saa seda võrrelda,“ leidis Ränkel. „Kuna kõik medalid olid saadaval ning kõvemaid konkurente ehk Alevit ja Himmat täna kohal polnud, siis otsustasin starti tulla.“

Keidy Kaasiku võit tuli kindlalt. „Sõitsin stabiilselt ning üritasin igal ringil kiirust juurde lisada. Rada oli hea, väljakutseid oli, aga sain hakkama.“ Järgmise stardi teeb Keidy Kaasiku aasta lõpus Eesti Meistrivõistlustel, mis on ühtlasi ka U23 MM-i katsevõistlused. „Maailmameistrivõistluste eesmärgiks olen seadnud jõudmise kümne parima sekka,“ lisas Kaasiku.

Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk tunnustas Mammaste Tervisespordikeskuse rajameistreid suurepärase töö eest. „Veel võistluspäeva eelõhtul tuli vastu võtta otsus esialgse raja muutmise osas, sest plusskraadid ja vihm tegid oma töö. Arne Tilk koos oma tiimiga on varakult tootnud piisavas koguses kunstlund, mis võimaldas Eesti meistrivõistluste eduka läbiviimise. Aitäh kõigile, kes ürituse õnnestumisele kaasa aitasid,“ ütles Nurk.

„Lisaks väärtuslikule Eesti meistritiitlile oli võistlus kantud ka Rahvusvahelise Suusaföderatsiooni FIS võistluskalendrisse. See tähendab, et meie enda sportlastel oli võimalik teenida väärtuslikke FIS punkte otse koduõuel.“

Eesti Meistrivõistlustel osales meeste arvestuses 37 ja naiste arvestuses 21 sportlast.

2023. aasta Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises on pühendatud Eesti Olümpiakomitee 100. sünnipäevale. Võistlusel esikolmikusse jõudnud sportlased teenivad EOK 100 erikujundusega Eesti meistrivõistluste medalid.

Eesti meistrivõistluste tulemused:

Naised:

1. Keidy KAASIKU (Ambla Spordiklubi)

2. Kaidy KAASIKU (Ambla Spordiklubi)

3. Aveli UUSTALU (Alutaguse Suusaklubi)

4. Õnnela RODENDAU (RR Suusaklubi)

5. Teesi Tuul (ES Põhjakotkas)

6. Anlourdees VEERPALU (Suusaklubi „Jõulu“)

7. Teiloora OJASTE (Karupesa Team)

8. Kitija AUZINA (Madonas BJSS)

9. Emma Roberta RAJANDO (Nõmme Spordiklubi)

10. Triinu KRESMER (Spordiklubi CFC)

Mehed:

1. Raido RÄNKEL (Võru Suusaklubi)

2. Henri Roos (Spordiklubi CFC)

3. Kaarel Kasper KÕRGE (RR Suusaklubi)

4. Marko KILP (Võru Suusaklubi)

5. Olle Ilmar Jaama (Spordiklubi CFC)

6. Kaspar PÄÄRSON (Spordiklubi CFC)

7. Lars Piirmann (Võru Suusaklubi/Võru Spordikool)

8. Anders Veerpalu (Suusaklubi „Jõulu“)

9. Martin NASSAR (Viljandi Suusaklubi)

10. Ron-Antero BORISSOV (Spordiklubi CFC)

Kõik tulemused on leitavad Suusaliidu kodulehel.

Järgmised Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises toimuvad juba 30.-31. detsembril Tehvandil, kus klassikalise tehnika sprindis ja eraldistardist sõitudes asuvad võistlustulle noored, juuniorid ja U23 vanuseklassi sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles