Politsei pühadesoov: kui näed, kuuled või kahtlustad, et keegi võib olla hädas, siis helista 112!

Järva Teataja
Copy
Hädaabinumber 112.
Hädaabinumber 112. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Paljud meist on avalikus kohas kokku puutunud abi vajava inimesega, aga tihti ei tule me selle peale, et saame abivajajat kõige esimesena aidata. Eriti oluline on see laste ja eakate puhul, kes ei suuda ise abi paluda või mõista, et vajavad abi.

Pühade ajal tarvitatakse paraku rohkem alkoholi, mistõttu on suurem oht, et täiskasvanud hakkavad arusaamatusi lahendama vägivallaga. Ja kuigi jõulud peaksid enim rõõmu pakkuma kõige väiksematele, mööduvad need kahjuks mitmetel vägivalla all kannatavatel või seda pealt nägevatel lastel hoopis hirmu, kannatuste ja pisarate saatel.

Politseipatrull või kiirabibrigaad ei pruugi koheselt bussipeatuses magava abivajajani või tänaval eksinud lapseni jõuda, kui keegi hädasolijast teada ei anna. Seetõttu on oluline märgata teisi enda kõrval ja aidata abivajajaid.

"Pühad on märkamise aeg, Palume kõigil, kes kuulevad-näevad naabrite juures või mujal, et keegi vajab abi või kellegi elu ja tervis on ohus, sellest koheselt teada anda häirekeskusesse helistades 112! Sinu kõne võib päästa kellegi elu," paneb politei- ja piirivalveamet inimestele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles