Järvamaal elav ukrainlasest kirurg läks sõja puhkedes kodumaale vabatahtlikuks

Urmas Glase
Copy
Viis kuud vabatahtlikuna Ukraina sõjaväehaiglas töötanud kirurg Sergii Panasenko ütlust mööda hakkas kolm kuud pärast sõja algust rahvusvahelise abi vähenemine haiglas tunda andma.
Viis kuud vabatahtlikuna Ukraina sõjaväehaiglas töötanud kirurg Sergii Panasenko ütlust mööda hakkas kolm kuud pärast sõja algust rahvusvahelise abi vähenemine haiglas tunda andma. Foto: Erakogu

Kui 24. veebruaril langesid Ukraina linnadele esimesed Venemaa heidetud pommid, tundis Järvamaal elav ja töötav, kuid Donetskist pärit kirurg Sergii Panasenko, et peab oma oskustega kodumaale appi minema.

Tõmbas mõne päevaga oma tööasjad kokku, istus isiklikku autosse ja alustas sõitu Ukraina poole, teadmata täpselt, kuhu läheb. «Mul ei olnud sellist tunnetki, et ei peaks minema. Naisele see ei meeldinud, aga mis teha,» ütles ta ohates.

Doktor Panasenko tegi tee peal Google’i lahti ja läks Lvovis sõjaväehaigla väravasse küsima, ega teda seal tarvis ole. Donetkist pärit Panasenko oli kodumaalt eemal olnud 2014. aastast, kui sõda algas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles