Sarisodija maalib Paides autodele ja majadele Z-tähti

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kohalikud elanikud olid juba kolmandat korda täis soditud autode pärast sunnitud kohale kutsuma politsei.
Kohalikud elanikud olid juba kolmandat korda täis soditud autode pärast sunnitud kohale kutsuma politsei. Foto: Roland R. Puiestik

Paide on rahulik väikelinn, kus inimesed elavad enamasti üksteist häirimata. Rahvuslikult pinnalt tekkinud tülid jäävad väga ammustesse aegadesse ning oma arvamust avaldatakse pigem arvamusfestivali linnale kohaselt suusõnal kui seaduserikkumise kaudu. Seetõttu mõjub šokeerivalt, et linnas on tegutsema asunud sarisodija, kes jätab teatud piirkonda õhtuhämaruses endast maha Venemaa Ukraina-vastase sõja sümboliks saanud Z-tähti.

Paidelane Roland Roman Puiestik andis Järva Teatajale teada, et esimene vahejuhtum Z-tähtedega oli juba 2. novembril. Paides Vainu ja Rüütli tänava ristumiskoha lähedal parkivate autode omanikud avastasid, et ööga olid nende autodele tekkinud kritseldused.

Puiestiku selgitusel oli sodija võtnud oma «südameasjaks» tutvustada paidelastele Venemaa Ukraina-vastase sõja sümboolikat. Nimelt oli autodele soditud Z-täht. «Novembri alguses arvasid autode omanikud, et see oli mõne noorsandi ühekordne temp, ega pööranud asjale suurt tähelepanu. Kirjutusvahendina kasutatud marker tuli põhjaliku küürimisega maha ja sinna see vahejuhtum algul jäi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles