Hobinikerdusest sai alguse roosamannane ehtemaailm

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Helena Mägi unistab roosast haagisbussist, millega mööda suviseid teid vurada ja kust omavalmistatud kõrvarõngaid müüa. Ühed sellised on tal fotol ka kõrvas.
Helena Mägi unistab roosast haagisbussist, millega mööda suviseid teid vurada ja kust omavalmistatud kõrvarõngaid müüa. Ühed sellised on tal fotol ka kõrvas. Foto: Virge Võsujalg

Sa tead lahvkabussi, ilmselt oled kuulnud juuksuribussist, väisanud raamatubussi, märganud suvistel üritustel mõnd toitlustusettevõtte haagist ja tõenäoliselt seisnud selle ees pikas sabas, et saada ühte kätte käsitööburger ja teise trendikas käsitöölimonaad.

Kui kõik hästi läheb – ja kindlasti läheb –, siis vurab tuleval suvel Eestimaa teedel ühelt vabaõhuürituselt teisele roosaks võõbatud haagis, mille sisemus paneb kõigil naistel silmad särama. Haagis on täis kõrvarõngaid, bikiine, õhulisi kleite ja veel mõndagi põnevat.


 

Selline on Paidest pärit ehtedisaineri Helena Mägi plaan. Et roosamannaline unistus teoks saaks, haagis ka päriselt mööda suviseid teid veerema pääseks ja sellest pakutav kaup iluihalejateni jõuaks, otsib Helena Hooandja platvormi kaudu toetajaid.

Nimi Roosamanna Kõrvakulinad juba reedab, et Helena näppude vahel valmivad kõrvaehted, neist iga paar on eriline ja isikupärane. Kõrgemas kunstikoolis Pallas õppival Helenal on – nagu seda kunstikoolis õppijalt eeldakski – silma ja maitset ning julgust teha pilkupüüdvaid ja krutskiga kõrvaehteid. Praegusekski on omajagu naisi endale tema ehteid soetanud ja ootavad põnevusega uusi mudeleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles